Flyttstress – 5 saker att tänka på då du flyttar till ett nytt hem för att minska flyttstressen

flyttips som minskar flyttstressen

Att flytta till ett nytt ställe är alltid ett stressigt arbete. Hela processen kräver någon sorts planering och organisation, och en bra sådan ger alltid goda resultat för den som flyttar. Det tjänar därför alltid till att vara väl förberedd, och det finns en hel del saker som man kan göra som gör hela flytten mycket enklare.

Så, låt oss göra din flytt stressfri.

Här kommer några flyttips du verkligen borde se över

flyttips som minskar flyttstressen
  1. Bestäm flyttdatum och datum för när du ska börja packa så tidigt som möjligt: Börja hela flyttprocessen med att bestämma vilket datum du ska flytta på. Detta är än mer viktigt om ditt gamla hem och ditt nya är på olika orter eller långt ifrån varandra. Att packa är nästa sak på agendan. Detta arbete är många gånger mycket större än man tror. Därför är det bättre att börja packa redan några veckor innan du ska flytta istället för på flyttdagen. På så sätt kan du undvika det stressiga kaos som lätt kan uppstå om allt packande och inslagning lämnats till sista minuten. Dessutom så kan du även sortera ut saker du inte vill flytta med om du börjar i god tid med packningen.
  2. Planera för en organiserad packning med utrensning. Känn ingen panik då du packar. Ta det lugnt och fundera ut vad du kommer att behöva direkt i ditt nya hem och packa därefter. Packa de saker som du inte kommer att använda på en gång för sig, kanske vill du till och med förvara dem i ett förråd så länge. En organiserad flyttpackning kommer inte bara hjälpa dig att hålla stressnivån nere, utan kommer också spara dig både plats och tid i ditt nya hem så du kan packa upp i lugn och ro, precis som du vill. När du ska börja att packa ner, se först till att du har nog med flyttkartonger. Så fort du är klar med en låda, märkt den omedelbart med en permanent touchpenna. Detta hjälper oerhört i flytten då du kan packa upp i ditt nya hem organiserat och slipper förvirring och kaos. Du kan också gå ett steg längre och föra en lista över dina saker för att hålla koll på dem under hela flytten.

Utöver ovanstående flyttips kommer här några andra som kan vara bra att följa för att minska din flyttstress:

  1. Städa det nya hemmet innan du flyttar in: Glöm inte att städa ditt nya hem ordentligt innan du börjar flytta in saker. Smuts och byggdamm bör helt städas bort innan inflyttning. Detta är än mer viktigt om du flyttar in i ett nybyggt hus. Kontakta vår städfirma i Sundsvall om du behöver städhjälp.
  2. Installera ett ordentligt larmsystem innan du flyttar in dina saker: Om ditt nya hem inte är utrustat med ett bra larmsystem så är det bra att man installerar detta innan flytten går. Att veta att dina saker är skyddade på det nya stället kommer skänka ditt sinne ro. Glöm inte heller att byta lås om du tänkt göra det innan du flyttar in.
  3. Packa upp lådorna: När du installerat dig i ditt nya hem är det dags att börja packa upp flyttlådorna genom att kolla markeringen och packa upp därefter. Stressa inte, utan öppna en låda, packa ur sakerna på rätt ställe och gå sedan vidare till nästa låda så fort den är tom. Det är alltid bäst att börja med köket och sovrummet.