Städblogg

Hur man rengör fönster för en skinande glans

En skinande ren fönsterruta kan verkligen förbättra utseendet på ditt hem och ge dig en känsla av stolthet. Men det kan vara en utmaning att få fönstren skinande rena utan att det lämnas varken fläckar eller ränder. I den här artikeln kommer vi att gå igenom en steg-för-steg guide som hjälper dig att rengöra dina fönster på bästa sätt.

Material som behövs för fönsterputs

Steg-för-steg Guide för Att Rengöra Fönster

Innan du börjar rengöringsprocessen, se till att fönsterramarna och karmarna är rena. Använd en dammtork eller en dammsugare för att avlägsna damm och smuts från dessa områden.

Spraya fönsterputsmedlet på ytan av fönsterrutan. Var noga med att täcka hela ytan och se till att det finns tillräckligt med medel för att lösa upp smuts och fläckar.

Använd en ren mikrofibertrasa och torka av fönsterrutan. Arbeta i jämna, cirkulära rörelser för att säkerställa att all smuts och rester av fönsterputsmedlet tas bort.

Om det finns svår smuts eller klistermärken på fönstret kan du använda en skrapa för att försiktigt skrapa bort dem. Var noga med att vara försiktig så att du inte repar fönsterrutan.

Efter att du har rengjort fönstret noggrant, ta en titt på det från olika vinklar för att se om det finns några fläckar eller ränder kvar. Om det behövs, torka av fönstret igen med en ren mikrofibertrasa tills du är nöjd med resultatet.

Tips och Tricks för Fönsterputs

  • Använd en gammal tidning istället för en mikrofibertrasa för att torka fönstren. Tidningspapper kan vara mycket effektiva för att få bort eventuella rester.

  • Undvik att rengöra fönster i direkt solljus, eftersom det kan orsaka att fönsterputsmedlet torkar för snabbt och lämnar fläckar eller ränder.

  • Använd en tejp för att få bort ludd och rester från mikrofibertrasan innan du börjar rengöringsprocessen. Detta kommer att minska risken för att ludd lämnas kvar på fönsterrutan.

Slutsats

Att rengöra fönster kan vara en knepig uppgift, men med rätt material och teknik kan du få dem att glänsa. Följ steg-för-steg guiden och använd de tips och tricks som nämndes tidigare, och snart kommer dina fönster att vara rena och skinande.

Vanliga problem och lösningar för fönsterrengöring

Om du ser fläckar och ränder på dina fönster även efter att du har rengjort dem kan det bero på att du har använt för mycket fönsterputsmedel. Lösningen är att använda mindre mängd putsmedel och se till att du torkar ordentligt med en ren mikrofibertrasa.

Ibland kan det vara svårt att komma åt svår smuts och fläckar på fönstret, särskilt om det är högt eller svårt att nå. I sådana fall kan du använda en förlängningstång med en speciell fönsterskrapa eller en rengöringsborste för att nå dessa områden.

Att få repor på fönsterrutan är en vanlig oro vid rengöring. För att undvika repor, undvik att använda hårda skrapor eller grova material när du rengör fönstren. Använd istället en mjuk mikrofibertrasa eller en specialdesignad fönsterskrapa.

Avslutande tankar

Att rengöra fönster för en skinande glans kräver tålamod, rätt teknik och de rätta verktygen. Genom att följa steg-för-steg guiden och använda de tips och tricks som vi har delat med oss av kan du enkelt få dina fönster att glänsa och förbättra utseendet på ditt hem. Kom ihåg att rengöring av fönster är en uppgift som bör göras regelbundet för att bevara deras skönhet och livslängd.

Har du några frågor eller vill dela med dig av dina egna tips för fönsterrengöring? Lämna gärna en kommentar nedan!

Därför ska du anställa ett professionellt städföretag

Har du anlitat ett städföretag i Sundsvall tidigare? Som alla som äger eller förvaltar en byggnad vet kan smuts lätt samlas. Det kan gå fort så det är därför det är absolut nödvändigt att städa huset regelbundet för att undvika hälsorisker. Att uppmuntra boende och arbetare till att hålla en ren miljö kan ge resultat. Men ju fler människor som använder en byggnad regelbundet, desto svårare blir det att hålla området rent. Vidare kräver större byggnader mer arbete för att hållas rena. Så hur klarar du städningen? Läs inlägget nedan för att ta reda på varför det kan vara till hjälp att anställa ett pålitligt städföretag.

Fördelar med att anlita ett pålitligt städföretag för städning

Att hyra in kvalificerade städare har många fördelar för alla hus. Många städföretag har specialutrustning som de kan använda för att återställa alla ytor till sitt ursprungliga skick. Från golvvax till industriella mattdammsugare, skickliga städare använder kraftfulla maskiner för att göra rengöringsuppgiften ordentligt. Det betyder inte att en skicklig städare nödvändigtvis kommer att ignorera grundläggande verktyg som moppar och kvastar för att rensa fläckar och smuts från byggnadens golv. Vissa städföretag kommer också att tömma papperskorgen och återvinningskärlen som är utspridda i din byggnad. Och om du betalar för regelbundna städtjänster kan det sker innan problem uppstår.

Vilka städtjänster erbjuder städfirmor?

En annan städtjänst som erbjuds av vissa städföretag är att fylla på badrum med hygienprodukter. Allt från toalettpapper till påfyllning av tvålautomater. Även om detta inte är en enkel eller trevlig uppgift, kan många städföretag skriva med detta i alla avtal som görs med dem. Städföretag har en mängd olika tekniker för att ta hand om andra röror som kan ske i din byggnad. Ett par exempel på dessa är kaffefläckar på väggen eller vandalisering i ett badrumsbås. Dessa kan också fixas av många expertstädare som en del av kontraktet.

När ska städningen ske?

Så snart städföretaget kommer in på jobbet måste du berätta för dem om dina önskemål så att de har all obligatorisk utrustning och vet exakt vad som förväntas av dem. Vissa byggchefer föredrar att ta emot städare sent på kvällen när det är få besökare eller arbetare i byggnaden för att inte hindra företagets flöde. Medans en annan kan välja att anställa städpersonal för att städa vid en annan tidpunkt. Som tidigt på morgonen innan verksamheten verkligen börjar eller strax efter arbetsdagen. Städföretag kan också städa hela dagen för kunder som är säkra på att människorna i byggnaden klarar att arbeta tillsammans med ett professionellt städföretag. Oavsett hur du planerar att göra det borde det inte finnas några tvivel om att städföretaget kan göra mirakel i alla typer av byggnader.

Maila professionella städfirmor i Sundsvall för att få hjälp med er städning.

5 hemliga knep för enkel rengöring hemma

Tvålskummet är en smärtsam uppgift att ta bort, eller hur? Du bör skrapa bort det med en plastkittkniv.

Ta bort tvålskummet effektivt

Många av oss vet inte detta, men om du använder spackelkniv sparar du halva tiden du spenderar med att ta bort skummet med en svamp. För att undvika uppbyggnad av skum i framtiden, använd tvålgeler eller syntetisk vätska eftersom de inte bildar skum så lätt som tvålarna gör. Det hjälper dig att hålla badrummet rent länge utan att skum bildas på ytan.

Damma regelbundet

Människor använder trasor för att damma, okej förstått. Att använda en fjäderdammvippa sparar dock mycket tid. Dessa dammvippor har visat sig vara mycket effektiva vid rengöring av tavlor, persienner och till och med områden som annars är svåra att nå. Det tar bara några minuter att damma med en fjäderdammvippa. Så du kan till och med börja minuterna innan en gäst anländer med kort varsel. Om du inte har dammat områdena på länge, kan du behöva en trasa för ändamålet, eller annars, en dammvippa som är det bästa sättet att komma undan med ett lätt dammlager på ytorna.

Få glänsande rostfritt stål

Utan tvekan har rostfritt stål ett vackert, fläckbeständigt utseende, men det kletar också och bildar snart fingeravtryck. Det bästa kända sättet för att hålla rostfritt stål rent och glansigt är att använda mineralolja för att torka av sänkor, bänkskivor och andra stålytor. Varför? Mineralolja har en tendens att öka motståndskraften och avvisa vatten, vilket ytterligare förhindrar att klistermaterial sätter sig på stålytan.

Slipp lukten från avfallskvarnen

Om du har illaluktande avfallskvarn, rengör den bättre och regelbundet. För en snabbare rengöring, lägg apelsinskal eller citron i avloppet. Kör nu avfallet i nästan 15 sekunder, släpp några isbitar och kör det en andra gång. När du stänger av avfallskvarnen, sätt en propp i diskhon och fyll den med vatten tills den är halvfull. Slutligen drar du ut proppen och låter vattnet spola bort smutsen och ger dig en naturlig frisk doft.

Slipp dina strimmiga fönster

Ett fönsterrengöringsmedel och en pappershandduk hjälper inte alltid mot strimmorna. Om det gäller små fönster, använd tidningspapper för att rengöra glaset bättre och håll borta strimmorna. För större fönster är den bästa idén att använda en skrapa. Det sparar tid och gör det möjligt att nå kanter fyllda med mycket smuts och damm.

Testa dessa enkla knep för rengöring av hemmet och se hur smidig uppgiften visar sig vara. Är du intresserad av städhjälp, kontakta en rekommenderad städfirma i Sundsvall för mer information.

Hemstädning – vad du skall leta efter i en professionell leverantör

Om du planerar att använda en städfirma för hemstädning så behöver du kunna lita på företaget samt människorna som genomför arbetet. De kanske är i ditt hem när du är på jobbet vilket är anledningen till att det är så viktigt at du gör din efterforskning om städbolaget innan du bestämmer dig. Ta reda på vilka egenskaper pålitliga städföretag i Sundsvall besitter.

Se över bokningen innan du signerar

Många städföretag som hemstädar erbjuder ett kontrakt så att båda parter är nöjd med arbetet. Innan du skriver under någonting så se över kontraktet för att se så att du är överens med innehållet. Det skall se professionellt ut och använda ett språk som du kan förstå.

Om du har några frågor kring några av punkterna skall du fråga personen som ber dig signera och se till så att de svarar på ett tillfredsställande sätt. Om de inte kan svara på dina frågor eller de använder konstiga formuleringar i kontraktet så bör du överväga om detta är rätt städbolag för dig.

Verkar städfirman seriös

Personen som du träffar för första gången skall också ge ett professionellt intryck och yttre. De flesta städföretag ger sina anställda uniformer och vissa av dem kanske till och med har bilar eller minibussar med sin logotyp på. Om bolaget inte har dessa saker så kan det vara att de är nya i städbranschen men det kan också betyda att det bara är en sidoverksamhet. Oavsett vad så kan du fortfarande förvänta dig en bra städservice men den borde vanligtvis vara billigare än ett städföretag som varit i branschen länge, så se till så att priset matchar leverantören.

Vad är prisvärd hemstädning

Det är svårt att få ett korrekt prisförslag över telefon men du kan få uppskattade priser på specifika städtjänster. Om du behöver få hela ditt hem städat så kommer du nog behöva får någon från städföretaget som kommer förbi och ser vad som behöver göras för att räkna fram ett pris på din hemstädning.

Var försiktig med löften gjorda över telefon innan någon har sett ditt hem och vad som behöver göras. Priset kan ändra sig när arbetarna väl är på plats eller de kanske inte planerar att lägga så mycket tid på att färdigställa städjobbet om de tror att de har gett dig ett för lågt pris.

Uppenbarligen är det viktigt att göra efterforskningar kring städföretag som behöver komma in i ditt hem oavsett om du är där eller på jobbet. Överväg dessa punkter tillsammans med din magkänsla innan du bestämmer dig för ett städföretag. Detta säkrar så att du får den bästa möjliga upplevelsen.

Flyttstress – 5 saker att tänka på då du flyttar till ett nytt hem för att minska flyttstressen

Att flytta till ett nytt ställe är alltid ett stressigt arbete. Hela processen kräver någon sorts planering och organisation, och en bra sådan ger alltid goda resultat för den som flyttar. Det tjänar därför alltid till att vara väl förberedd, och det finns en hel del saker som man kan göra som gör hela flytten mycket enklare.

Så, låt oss göra din flytt stressfri.

Här kommer några flyttips du verkligen borde se över

flyttips som minskar flyttstressen
  1. Bestäm flyttdatum och datum för när du ska börja packa så tidigt som möjligt: Börja hela flyttprocessen med att bestämma vilket datum du ska flytta på. Detta är än mer viktigt om ditt gamla hem och ditt nya är på olika orter eller långt ifrån varandra. Att packa är nästa sak på agendan. Detta arbete är många gånger mycket större än man tror. Därför är det bättre att börja packa redan några veckor innan du ska flytta istället för på flyttdagen. På så sätt kan du undvika det stressiga kaos som lätt kan uppstå om allt packande och inslagning lämnats till sista minuten. Dessutom så kan du även sortera ut saker du inte vill flytta med om du börjar i god tid med packningen.
  2. Planera för en organiserad packning med utrensning. Känn ingen panik då du packar. Ta det lugnt och fundera ut vad du kommer att behöva direkt i ditt nya hem och packa därefter. Packa de saker som du inte kommer att använda på en gång för sig, kanske vill du till och med förvara dem i ett förråd så länge. En organiserad flyttpackning kommer inte bara hjälpa dig att hålla stressnivån nere, utan kommer också spara dig både plats och tid i ditt nya hem så du kan packa upp i lugn och ro, precis som du vill. När du ska börja att packa ner, se först till att du har nog med flyttkartonger. Så fort du är klar med en låda, märkt den omedelbart med en permanent touchpenna. Detta hjälper oerhört i flytten då du kan packa upp i ditt nya hem organiserat och slipper förvirring och kaos. Du kan också gå ett steg längre och föra en lista över dina saker för att hålla koll på dem under hela flytten.

Utöver ovanstående flyttips kommer här några andra som kan vara bra att följa för att minska din flyttstress:

  1. Städa det nya hemmet innan du flyttar in: Glöm inte att städa ditt nya hem ordentligt innan du börjar flytta in saker. Smuts och byggdamm bör helt städas bort innan inflyttning. Detta är än mer viktigt om du flyttar in i ett nybyggt hus. Kontakta vår städfirma i Sundsvall om du behöver städhjälp.
  2. Installera ett ordentligt larmsystem innan du flyttar in dina saker: Om ditt nya hem inte är utrustat med ett bra larmsystem så är det bra att man installerar detta innan flytten går. Att veta att dina saker är skyddade på det nya stället kommer skänka ditt sinne ro. Glöm inte heller att byta lås om du tänkt göra det innan du flyttar in.
  3. Packa upp lådorna: När du installerat dig i ditt nya hem är det dags att börja packa upp flyttlådorna genom att kolla markeringen och packa upp därefter. Stressa inte, utan öppna en låda, packa ur sakerna på rätt ställe och gå sedan vidare till nästa låda så fort den är tom. Det är alltid bäst att börja med köket och sovrummet.