5 hemliga knep för enkel rengöring hemma

rengöring med fjäderdammvippa

Tvålskummet är en smärtsam uppgift att ta bort, eller hur? Du bör skrapa bort det med en plastkittkniv.

Ta bort tvålskummet effektivt

Många av oss vet inte detta, men om du använder spackelkniv sparar du halva tiden du spenderar med att ta bort skummet med en svamp. För att undvika uppbyggnad av skum i framtiden, använd tvålgeler eller syntetisk vätska eftersom de inte bildar skum så lätt som tvålarna gör. Det hjälper dig att hålla badrummet rent länge utan att skum bildas på ytan.

Damma regelbundet

Människor använder trasor för att damma, okej förstått. Att använda en fjäderdammvippa sparar dock mycket tid. Dessa dammvippor har visat sig vara mycket effektiva vid rengöring av tavlor, persienner och till och med områden som annars är svåra att nå. Det tar bara några minuter att damma med en fjäderdammvippa. Så du kan till och med börja minuterna innan en gäst anländer med kort varsel. Om du inte har dammat områdena på länge, kan du behöva en trasa för ändamålet, eller annars, en dammvippa som är det bästa sättet att komma undan med ett lätt dammlager på ytorna.

Få glänsande rostfritt stål

Utan tvekan har rostfritt stål ett vackert, fläckbeständigt utseende, men det kletar också och bildar snart fingeravtryck. Det bästa kända sättet för att hålla rostfritt stål rent och glansigt är att använda mineralolja för att torka av sänkor, bänkskivor och andra stålytor. Varför? Mineralolja har en tendens att öka motståndskraften och avvisa vatten, vilket ytterligare förhindrar att klistermaterial sätter sig på stålytan.

Slipp lukten från avfallskvarnen

Om du har illaluktande avfallskvarn, rengör den bättre och regelbundet. För en snabbare rengöring, lägg apelsinskal eller citron i avloppet. Kör nu avfallet i nästan 15 sekunder, släpp några isbitar och kör det en andra gång. När du stänger av avfallskvarnen, sätt en propp i diskhon och fyll den med vatten tills den är halvfull. Slutligen drar du ut proppen och låter vattnet spola bort smutsen och ger dig en naturlig frisk doft.

Slipp dina strimmiga fönster

Ett fönsterrengöringsmedel och en pappershandduk hjälper inte alltid mot strimmorna. Om det gäller små fönster, använd tidningspapper för att rengöra glaset bättre och håll borta strimmorna. För större fönster är den bästa idén att använda en skrapa. Det sparar tid och gör det möjligt att nå kanter fyllda med mycket smuts och damm.

Testa dessa enkla knep för rengöring av hemmet och se hur smidig uppgiften visar sig vara. Är du intresserad av städhjälp, kontakta en rekommenderad städfirma i Sundsvall för mer information.